Ladistin reseptit
- Lada-poliisi
- Viestit: 152
- Liittynyt: 6.6.2005 10:57
- Paikkakunta: Tampere
Tässä vähän kepeämpi ja jonkun mielestä kenties neitimäisempi kasvisvaihtoehto:
"Kesäkurpitsa -uunimakkarat":
-Valitaan 2 kohtuullisen suurta kesäkurpitsatankoa, n. 30cm pituudeltaan ja laitetaan ne laakeaan vuokaan.
-Pestään kurpitsat ja leikataan yläpintaan ne kuuluisat poikittaisviillot, ( eli tässä tapauksessa poistetaan noin puoleenväliin asti leikatut lohkot pinnasta.)
-Laitetaan viiltoihin fetajuusto- ja tomaattiviipaleita.
-kaadetaan vuokaan oliiviöljyä ja vettä, yhteensä noin puolisen senttiä pohjalle.
-paistetaan n. 200 asteessa n. 15-20 minuuttia kunnes juusto on sulanut sopivasti ja tomaatit aavistuksen ruskistuneet. Kesäkurpitsat pehmenevät ja imevät hiukan öljyn ja veden sekoitusta.
Voidaan tarjoilla tuoresalaatin ja lisukepastan kera.
Suosittelen tätä, sillä tästä tulee näilläkin paukkupakkasilla aivan kesä mieleen!
"Kesäkurpitsa -uunimakkarat":
-Valitaan 2 kohtuullisen suurta kesäkurpitsatankoa, n. 30cm pituudeltaan ja laitetaan ne laakeaan vuokaan.
-Pestään kurpitsat ja leikataan yläpintaan ne kuuluisat poikittaisviillot, ( eli tässä tapauksessa poistetaan noin puoleenväliin asti leikatut lohkot pinnasta.)
-Laitetaan viiltoihin fetajuusto- ja tomaattiviipaleita.
-kaadetaan vuokaan oliiviöljyä ja vettä, yhteensä noin puolisen senttiä pohjalle.
-paistetaan n. 200 asteessa n. 15-20 minuuttia kunnes juusto on sulanut sopivasti ja tomaatit aavistuksen ruskistuneet. Kesäkurpitsat pehmenevät ja imevät hiukan öljyn ja veden sekoitusta.
Voidaan tarjoilla tuoresalaatin ja lisukepastan kera.
Suosittelen tätä, sillä tästä tulee näilläkin paukkupakkasilla aivan kesä mieleen!
Miliisi-henkinen Ladisti
Kesällä alkeellisissa mökkioloissa vaimokkeen kanssa tehtiin tätä PALJON ja syötiinkin kauan, ja ei muuten himo loppunu niihin. Uudelleen lämmitettynäkin maistui mansikoiltaBA3 kirjoitti:Kiitos Jaakkima ! Tuli erinomaista, käytettiin kermana uutta valion 5% sweet & sour kermaa. Sopii kyseiseen ruokaan kuin mahorkka LataanJaakkima kirjoitti:Tämä ei kaiketi toimi kuin Kymenlaaksolaisilla, mutta kerrotaan nyt.
Ostetaan Kotkan Lihatukun Chilimarinoituja paistisuikaleita, ainakin Sutelan Prismasta saa, ruskistetaan ne, pistetään tarvittava määrä kermaa ja annetaan hautua sen aikaa mitä riisit kiehuu ja ruoka on valmista. Mikäli tykkää sakeammasta kastikkeesta, suurusta haluamaksesi esim. Maizenalla tai riisijauholla, toimii oletattavasti myös vehnäjauhoilla. Hyvää, suht edullista, helppoa ja nopeaa!

Ei hyvät aineet välttämätä oo niin kalliita ja pienellä vaivalla saa suuren nautinnon. Pitäs ottaa mallia venäläisestä zakuska-perinteestä. Tässä yksi menú:
neljä ruokalajia: kukka-/parsakaalikeitto norjalaisella kutunjuusolla ja viherpippurilla maustettuna; hirvi-carpaccio = raakaa hirvensisäfileetä ohuina lastuina ja sen päälle salaatin lehtiä (rucolaa, jos on) ja parmesaanilastuja, valutetaan päälle virginio öljyä; porsaanulkofilepihvi kermassa haudutettuna; uuniomenat hunajalla ja Aurajuustolla maustettuna> ja pänikkä punkkua esim. Out of Africa
neljä ruokalajia: kukka-/parsakaalikeitto norjalaisella kutunjuusolla ja viherpippurilla maustettuna; hirvi-carpaccio = raakaa hirvensisäfileetä ohuina lastuina ja sen päälle salaatin lehtiä (rucolaa, jos on) ja parmesaanilastuja, valutetaan päälle virginio öljyä; porsaanulkofilepihvi kermassa haudutettuna; uuniomenat hunajalla ja Aurajuustolla maustettuna> ja pänikkä punkkua esim. Out of Africa

Ladalla ajaminen on machoa.
Ladan omistaminen machokismia.
Skoda Favorit 1991 - Havelin kastanjetti
Ladan omistaminen machokismia.
Skoda Favorit 1991 - Havelin kastanjetti
Jossain oppaissa kehotettiin käyttämään esim. alumiiniputkea. Olisi siis parempi mitä vaaleampi pilkki.
Matikan mäti on taivaallista ja samoin se maksa keitossa. Onneksi on eräänlaista janssonia uunissa
Matikan mäti on taivaallista ja samoin se maksa keitossa. Onneksi on eräänlaista janssonia uunissa

Ladalla ajaminen on machoa.
Ladan omistaminen machokismia.
Skoda Favorit 1991 - Havelin kastanjetti
Ladan omistaminen machokismia.
Skoda Favorit 1991 - Havelin kastanjetti
- Tatu Waloranta
- Lada kerhon jäsen
- Viestit: 391
- Liittynyt: 25.4.2006 13:34
- Paikkakunta: Kellokoski
Jatkoa edellisen sivun Mateen pilkintään...
Made pilkkivapa on helppo tehdä puulistan pätkästa johon liimataan puutapit, puutappeihin sidotaan ja keritään paksu siima/naru. Madepilkkeinä olen nähnyt kaupasta ostettujen madeharojen lisäksi kakkulapiosta+kolmiihaara koukusta tehtyjä virityksiä.
Made pilkkivapa on helppo tehdä puulistan pätkästa johon liimataan puutapit, puutappeihin sidotaan ja keritään paksu siima/naru. Madepilkkeinä olen nähnyt kaupasta ostettujen madeharojen lisäksi kakkulapiosta+kolmiihaara koukusta tehtyjä virityksiä.

UAZ 31512 4x4 Cabriolet vm. 1988 Off-Road
Volvo 940 STW 2.3T vm. 1998
Ford F100 Stepside 292 Y-Block V8 vm.1956
Harley-Davidson Sportster 883R
Volvo 940 STW 2.3T vm. 1998
Ford F100 Stepside 292 Y-Block V8 vm.1956
Harley-Davidson Sportster 883R
Re: Ladistin reseptit
Syksy saapuu ja syksyllä ulkoilun tai Latan rassauksen jälkeen, lämmin keitto tekee hyvää. Helppo ja maukas tuote on Pirkan borch keitto. Osaa tumpelokin valmistaa ja on maukasta. Haluttaessa voi lisä nakin paloja, purjoa ym. Ja tietenkin sitten smetanaa sekaan, maistuu ja helppo valmistaa.
Tällä hetkellä ei Lataa, ja hermo lepää...
* Latakerho Sons of Kymi
* Latakerho Sons of Kymi
Re: Ladistin reseptit
Jumanaut, minen omista rekisterin mukaan autoa ollenkaan mutta kerron silti:
-Viipaloidaan 10-15 perunaa kuorineen (yleensä ylijäämäkamaa edellisten päivien safkoista)
-Paloitellaan pieneksi/toivottuun muotoon ~4 sipulia
-Paistetaan em. yksiköt yhteisesti omassa pannussaan
-Toiseen pannuun 2 pakettia pekonia vaikkapa saksilla leikattuna parin sentin paloiksi.
-Päälle grillimaustetta jos tarve vaatii, ei pakollinen.
-Huolellinen huuhtelu, olut toimii parhaiten laajan tutkimuksen perusteella.
-Viipaloidaan 10-15 perunaa kuorineen (yleensä ylijäämäkamaa edellisten päivien safkoista)
-Paloitellaan pieneksi/toivottuun muotoon ~4 sipulia
-Paistetaan em. yksiköt yhteisesti omassa pannussaan
-Toiseen pannuun 2 pakettia pekonia vaikkapa saksilla leikattuna parin sentin paloiksi.
-Päälle grillimaustetta jos tarve vaatii, ei pakollinen.
-Huolellinen huuhtelu, olut toimii parhaiten laajan tutkimuksen perusteella.
Re: Ladistin reseptit
Mainio snacky resepti viikonlopuksi. Suolaista ja rasvaista = terveellistä ja lisää janoa. Uunipellille levitetään leivinpaperi, sitten pekoni siivuja pelti täyteen. Ja valmistus uunissa lämpö n. 225 aika n.6 min. uunista riippuen. Katsele uuninluukusta kun alkaa näyttää tummilta ja rapeilta, silloin valmis. Pelti pois uunista, ja pekonit lautaselle johon on taiteltu 2 talouspaperin siivua. Näin saadaan "liiat" rasvat pois. Voit myös painella talouspaperilla päältäpäinkin. Ja kas kummaa siivut valmiita nautittaviksi, lämpöisinä tai kylminä. Ja maistuvaa...
Tällä hetkellä ei Lataa, ja hermo lepää...
* Latakerho Sons of Kymi
* Latakerho Sons of Kymi
Re: Ladistin reseptit
Iltasalaatti:
hillosipuleita,valkosipuli hapankaalta,Forssan perunasalaattia,pari siivua maustekurkkua silputtuna,punajuurisalaattia.Päälle pippurimyllystä mustapippuria.
hillosipuleita,valkosipuli hapankaalta,Forssan perunasalaattia,pari siivua maustekurkkua silputtuna,punajuurisalaattia.Päälle pippurimyllystä mustapippuria.
Re: Ladistin reseptit
Tervehdykset toivottelen.
Tässä olisi Lappilaisten Riekkokeittoresepti, en muista olisiko tätä ollut aikaisemmin, kaikesta huolimatta tässä se tulee. Otetaan 1:si Riekko nakataan se kokonaisena vedellä täytettyyn pataan ja keitetään 1h kaadetaan vesi pois. Toistetaan sama uudestaan. 3:lla kerralla pannaan pata melkein täyteen Pontikkaa ja liotetaan Riekkoa siinä 1 vuorokausi, jonka jälkeen lintu nakataan pois ja liemi nautitaan. Ps. saattaisi kuulua myös huumoriin.
Tässä olisi Lappilaisten Riekkokeittoresepti, en muista olisiko tätä ollut aikaisemmin, kaikesta huolimatta tässä se tulee. Otetaan 1:si Riekko nakataan se kokonaisena vedellä täytettyyn pataan ja keitetään 1h kaadetaan vesi pois. Toistetaan sama uudestaan. 3:lla kerralla pannaan pata melkein täyteen Pontikkaa ja liotetaan Riekkoa siinä 1 vuorokausi, jonka jälkeen lintu nakataan pois ja liemi nautitaan. Ps. saattaisi kuulua myös huumoriin.
Meijän Ukki tietää vanhasta Ladasta melkein kaiken, kun sen velipoika on nähnyt jälet 

Re: Ladistin reseptit
Valkosipuli/sillivoileipä
Otetaan ruisleipää,voidellaan voilla ,päälle silliviipaleita ja niiden pälle valkosipulikastiketta.....hyvvää
Otetaan ruisleipää,voidellaan voilla ,päälle silliviipaleita ja niiden pälle valkosipulikastiketta.....hyvvää
Re: Ladistin reseptit
Uuninauriit
Ostetaan nauriita halkaisijaltaan noin 10 senttisiä.Laitetaan kieroilmauunniin 200 asteeseen.Kun pinta on musta sammutetaan uuni ja annetaan jäähtyä.Tehdään kuoreen reikä ja syödään (puu-)lusikalla kypsä malto pois.Maistuu parhaimmalta tuohilakki päässä.
Ostetaan nauriita halkaisijaltaan noin 10 senttisiä.Laitetaan kieroilmauunniin 200 asteeseen.Kun pinta on musta sammutetaan uuni ja annetaan jäähtyä.Tehdään kuoreen reikä ja syödään (puu-)lusikalla kypsä malto pois.Maistuu parhaimmalta tuohilakki päässä.
Re: Ladistin reseptit
Helppo jauhelihakiusaus:
Paistetaan paketti jauhelihaa, maustetaan paprikalla, valkosipulilla, mustapippurilla ja suolalla. Otetaan pussi perunasipulisekoitusta, pilkotaan sekaan yksi (yksikyntinen) valkosipuli tai muutama kynsi tavallisesta valkosipulista ja lisätään myös suolaa. Sekoitetaan uunipataan jauhis ja perunasipulisekoitus ja kaadetaan päälle pari purkkia kermaa. Päälle voi raastaa juustoa. Uunissa jotain 45-60 min n. 200 asteessa.
Paistetaan paketti jauhelihaa, maustetaan paprikalla, valkosipulilla, mustapippurilla ja suolalla. Otetaan pussi perunasipulisekoitusta, pilkotaan sekaan yksi (yksikyntinen) valkosipuli tai muutama kynsi tavallisesta valkosipulista ja lisätään myös suolaa. Sekoitetaan uunipataan jauhis ja perunasipulisekoitus ja kaadetaan päälle pari purkkia kermaa. Päälle voi raastaa juustoa. Uunissa jotain 45-60 min n. 200 asteessa.
Reippaina käymme rekkain alle 

- AI
- Lada kerhon jäsen
- Viestit: 3663
- Liittynyt: 23.9.2003 8:55
- Paikkakunta: Kuivanto-City, Orimattila
- Viesti:
Re: Ladistin reseptit
Kinkkukiusaus kahdeksalle
Kaksi kilon pussia Rainbow perunasipulisekoitusta (pakaste) 1,10 e / pussi Prismassa
Neljä pussia (125 g) Lapin Lihan palvisuikaleita 1,15 e / pussi Prismassa
Kolme 2 dl kuohukermaa 0,69 e / purkki Lidlissä
13 teelusikallista grillimaustetta
Sekoitetaan ainekset matalaan uunivuokaan ja kaadetaan kermat päälle ja laitetaan 200-asteiseen uuniin 1 tunti 40 minuutiksi (sulaneilla perunoilla hieman lyhyempi aika riittänee).
Tässä yhdistyy kaikki hyvän ruoan ominaiusuudet: hyvää, halpaa, helppoa tehdä ja riittoisaa.
Ja tästähän voi tehdä lukuisia muunnelmia, palvisuikaleiden tilalle voi laittaa makkaraa, jauhelihaa, kebabsuikaleita, kirjolohta, broileria... Voi lisätä kasviksia, mm. paprika käy oikein hyvin. Ja tuhdimmaksi muuttuu kun käärii viisi pakettia pekonisuikaleita nyyteiksi päälle.
Ja hyvää tulee myös kun laittaa pakasteseitä tai silakkafileitä (ovat vaan silakat kalliita nykyään). Tällöin grillimauste korvataan aromisuolalla ja sitä laitetaan hieman reilummin sekä lisätään kuivattua (tai tuoretta) tilliä reilusti sekä mahdollisesti sipulia.
Edit: Höh, edellinen kirjoittaja ehdotti melkein samaa samaan aikaan...
Kaksi kilon pussia Rainbow perunasipulisekoitusta (pakaste) 1,10 e / pussi Prismassa
Neljä pussia (125 g) Lapin Lihan palvisuikaleita 1,15 e / pussi Prismassa
Kolme 2 dl kuohukermaa 0,69 e / purkki Lidlissä
13 teelusikallista grillimaustetta
Sekoitetaan ainekset matalaan uunivuokaan ja kaadetaan kermat päälle ja laitetaan 200-asteiseen uuniin 1 tunti 40 minuutiksi (sulaneilla perunoilla hieman lyhyempi aika riittänee).
Tässä yhdistyy kaikki hyvän ruoan ominaiusuudet: hyvää, halpaa, helppoa tehdä ja riittoisaa.
Ja tästähän voi tehdä lukuisia muunnelmia, palvisuikaleiden tilalle voi laittaa makkaraa, jauhelihaa, kebabsuikaleita, kirjolohta, broileria... Voi lisätä kasviksia, mm. paprika käy oikein hyvin. Ja tuhdimmaksi muuttuu kun käärii viisi pakettia pekonisuikaleita nyyteiksi päälle.
Ja hyvää tulee myös kun laittaa pakasteseitä tai silakkafileitä (ovat vaan silakat kalliita nykyään). Tällöin grillimauste korvataan aromisuolalla ja sitä laitetaan hieman reilummin sekä lisätään kuivattua (tai tuoretta) tilliä reilusti sekä mahdollisesti sipulia.
Edit: Höh, edellinen kirjoittaja ehdotti melkein samaa samaan aikaan...
VAZ 2101 1970
Lada 2101 1972
Lada 2101 1973
Lada 2101 1974
Lada 2101 1972
Lada 2101 1973
Lada 2101 1974
Re: Ladistin reseptit
otetaan 250g kanttarellejä ,1 valkosipulin kynsi,puolikas punasipuli ,voita paistoon,1teelusikallinen suolaa ja mustapippuria sekä 2.5dl ruokakermaa
siitä saadaan kastike liharuokien kanssa
itse suosin en halvinta vaan lidistä ostettua härkää voin sanoa että on kyllä laatu lihaa
mukaan laaitetaan uunissa tehtyjä pakaste vihanneksia ja oman maun mukaan joko perunaa tai minun suosikkia riisi ohraa ja eikun syömään
kaikkihan osaa tehdä niin en laita teko ohjeita

siitä saadaan kastike liharuokien kanssa
itse suosin en halvinta vaan lidistä ostettua härkää voin sanoa että on kyllä laatu lihaa
mukaan laaitetaan uunissa tehtyjä pakaste vihanneksia ja oman maun mukaan joko perunaa tai minun suosikkia riisi ohraa ja eikun syömään
kaikkihan osaa tehdä niin en laita teko ohjeita

