Sivu 1/1
Leivänpäälle??
Lähetetty: 1.4.2005 19:33
Kirjoittaja Toveri Sergei
Eli mitä päällimmäiseksi leivälle??
Lähetetty: 1.4.2005 19:46
Kirjoittaja veli alexei
Possua tietty.
Lähetetty: 1.4.2005 20:01
Kirjoittaja liero
juusto päälle ,ja sen alle meetua ,kinkkua ja\tai kurkku tomaatti taikka paprika siivuja, ja on hywää

Lähetetty: 1.4.2005 20:43
Kirjoittaja pressa
syö juustoa se kasvattaa luustoa
eli minä maito-allerkikko syon ainoana maitotuotteena juustoa ja paljon vähintään 3 siivua/leipäpala
Lähetetty: 1.4.2005 21:31
Kirjoittaja nivailija
Marmelaadia.

JAM!
juusto
Lähetetty: 1.4.2005 21:39
Kirjoittaja Martigan
Juusto aina päälle. Toisaalta silloin se on aina juustovoileipä.
Kun juusto on päällä voi sen joko syödä ns. raakana tai laittaa vaikka grilliin.
Eli tehdä lämpimän voileivän.
Jos laittaa härpäkkeet väärinpäin, (kinkku/makkara/muu) päälimmäiseksi ja juuston alle, niin grillatessa leipä ei gratinoidu vaan yleensä palaa. Juusto aina siis päälimmäiseksi, niin tuote gratinoituu grillissä kauniisti, eikä esim. kinkku pala.
Itseasiassa opin tuon kokkikoulussa aikoinani, mutta jokaisellahan on omat mieltymyksensä. Eli kannattaa laittaa päällimmäiseksi se raaka-aine, mikä tuntuu parhaimmalta hampaissa ja etukitalaessa. Jos päälliset pysyisivät nätisti alapuolella syödessä, niin kannattaisi ehkä syödä silloin ns. "väärinpäin" koska kieli on se mikä sen maun maistaa, muttei kannata väheksyä myöskään itse suuhun laitettavan rakennetta.
Jatkokysymys: Mikä on mukavin rakenne, jota suuhusi laitat. Esim. rapea, löysä, kova, liukas, tahmea, pyöreä, kova...
Pistäkääpäs optimaalinen yhdistelmä, jonkalainen leipäsi pitäisi olla
Lähetetty: 1.4.2005 21:40
Kirjoittaja Lada-Jussi
joskus työkaverien kans kinattiin siitä laitetaanko juusto makkaroiden päälle vai toisin päin, ite laitan (jos laitan) juuston päällimmäiseksi. Mutta ei jaksa juustoa ostaa kun se pilaantuu ennen ku ehtii syömään. lauantai makkara, balkan makkara, metvursti, voileipäkinkku ne on hyviä, rainbow pikkelsiä ja kurkkusalaattia voi kans laittaa leivälle....
Re: juusto
Lähetetty: 1.4.2005 21:46
Kirjoittaja veli alexei
Martigan kirjoitti:Jatkokysymys: Mikä on mukavin rakenne, jota suuhusi laitat. Esim. rapea, löysä, kova, liukas, tahmea, pyöreä, kova...
Pistäkääpäs optimaalinen yhdistelmä, jonkalainen leipäsi pitäisi olla
Hyvä että tuossa oli tuo lisäys että vieläkin puhutaan siis leivästä...

(perjantai ja kello noin paljon niin mieli jossain muualla)
Lähetetty: 1.4.2005 21:47
Kirjoittaja Boris
Ylähuuli.
Juusto tulee tietenkin leipää vasten.
Lähetetty: 1.4.2005 22:02
Kirjoittaja zetagi
Savustettua kuhaa.
Lähetetty: 1.4.2005 22:02
Kirjoittaja Kaukaasi
Ekaks tulee makkaraa tai muuta lihaa sit juusto ja sit rehut paitsi jos on lehtisalaattia se tulee makkaran alle.
Lähetetty: 1.4.2005 22:08
Kirjoittaja pressa
oman suosikki leipäni kasaan näin:
ota Vaasan vehnä viipale, laita Kavlin mätitahnaa kaksi viivaa leivän pituus suuntaisesti, lisää neljä paksua siivua Valion arkijuustoa, laita vielä Vaasan vehnäviipale pääle ja nauti
Lähetetty: 1.4.2005 23:14
Kirjoittaja juha_va
oma suosikki:
Vaasan täysjyvä muhkusämpylä, johon väliin tulee pehmeää kevytmargariinia, 4 siivua oltermannia tai kopiota ja tomaattia.