Sivu 1/1

Miksi ei irtoa?

Lähetetty: 28.3.2005 16:02
Kirjoittaja Pavlovits
Miksi nykyään keitetyistä kananmunista ei kuori irtoa kunnolla?
Vika vai ominaisuus?
Niksejä?

Lähetetty: 28.3.2005 16:09
Kirjoittaja foma
Kyllä sekin on varmaan tekniikkalaji/tekninen kysymys... :)

Mä ainkin huomasin mitä kylmempään veteen kanamunan laitetaan jäähtymään ja mitä pitempää pidetään siin sitä paremmin lähtee.

Lähetetty: 28.3.2005 16:18
Kirjoittaja henkkasavosta
Äitin neuvo:

Kun kananmunat ovat kiehuneet sopivan ajan, kaadetaan keitinvesi pois kattilasta, ja annetaan kananmunien kuivua pinnalta, ts. kuuma vesi haihtuu pois. Kun kuoret ovat kuivuneet, jäähdytetään munat täyttämällä kattila kylmällä vedellä.

Aina on kuoret lähteneet irti ilman rälläkkää.

Lähetetty: 28.3.2005 16:24
Kirjoittaja nivailija
Lekalla vain päälle, niin kyllä muna lähtee kuorineen päivineen!

Kylmä vesi on kikka ykkönen, niin kuin toverit tuossa yllä ovat jo tokaisseet.

:P

Lähetetty: 28.3.2005 19:00
Kirjoittaja ,_,/ukka
Ja kananmuniahan ei kypsennetä kiehuvassa vedessä, vaan kun vesi alkaa kiehumaan, laitetaan munat veteen ja sammutetaan liesi. Kananmunat kypsyy jo 70-80asteessa.

,_,/ukka

Lähetetty: 29.3.2005 8:57
Kirjoittaja v.paasio
PITÄÄKÖ NE KUORIA? :)

Lähetetty: 29.3.2005 11:10
Kirjoittaja ladamaster
nuorena, jo historiallisena aikana kuulin asiaan liittyvän lauseen, että uusista munista; siis tuoreista, ei irtoa kuori hyvin...?