Sivu 4/7
Re: Syön parhaillaan - ruokaympyrä kunnossa?
Lähetetty: 14.12.2015 15:35
Kirjoittaja Uitukki
Tuommosta nyt. Ei oikein terveellisellä tavalla tehtyä mutta ei voi valittaa kun en ole omassa huushollissa nyt. Meni viikonloppuna muutenkin taas syömiset päin mäntyä kun tuli oltua viihteellä. Hyvää tämä kyllä on. Pitää koittaa pitää vain määrät kurissa. Olis kyllä pitäny tuota muusia laittaa lautaselle vähemmän.

Re: Syön parhaillaan - ruokaympyrä kunnossa?
Lähetetty: 14.12.2015 15:42
Kirjoittaja Pavlovits
Mitä ne on nuo ruskeat?
Re: Syön parhaillaan - ruokaympyrä kunnossa?
Lähetetty: 14.12.2015 15:54
Kirjoittaja Uitukki
Vasemmalla tilkka kastiketta, oikealla jauhelihapihvi.
Re: Syön parhaillaan - ruokaympyrä kunnossa?
Lähetetty: 14.12.2015 22:30
Kirjoittaja Lattarauta
Uitukki kirjoitti:Tuommosta nyt. Ei oikein terveellisellä tavalla tehtyä mutta ei voi valittaa kun en ole omassa huushollissa nyt. Meni viikonloppuna muutenkin taas syömiset päin mäntyä kun tuli oltua viihteellä. Hyvää tämä kyllä on. Pitää koittaa pitää vain määrät kurissa. Olis kyllä pitäny tuota muusia laittaa lautaselle vähemmän.

Vähemmän muusia..
Mutta tuo pihvi näyttää vähän epäilyttävälle, ettei olisi joku hinnat alkaen.. Mahdollisesti huomenna olisi tarkoitus tehdä itse jauhelihapihvejä.
Tässä on se huono puoli, että näitä tuleekin sitten mätettyä kaksin käsin kun ovat niin hyviä!

Re: Syön parhaillaan - ruokaympyrä kunnossa?
Lähetetty: 14.12.2015 23:33
Kirjoittaja Uitukki
Hinnasta en tiiä. Atrian pihvi tietääkseni ja hyvä oli.
Re: Syön parhaillaan - ruokaympyrä kunnossa?
Lähetetty: 15.12.2015 0:20
Kirjoittaja Lattarauta
Re: Syön parhaillaan - ruokaympyrä kunnossa?
Lähetetty: 15.12.2015 9:59
Kirjoittaja Uitukki
En tiiä, aivan sama. Nyt menee kaurapuuro vadelmasopan kanssa. Kuvaa en laita. Jos laittas niin varmaan tulis maininta että hinnat alkaen kauraryynejä käytetty

Re: Syön parhaillaan - ruokaympyrä kunnossa?
Lähetetty: 15.12.2015 16:28
Kirjoittaja Lattarauta
Uitukki kirjoitti:En tiiä, aivan sama. Nyt menee kaurapuuro vadelmasopan kanssa. Kuvaa en laita. Jos laittas niin varmaan tulis maininta että hinnat alkaen kauraryynejä käytetty

Elähän nyt, pääasia että maistuu.

Re: Syön parhaillaan - ruokaympyrä kunnossa?
Lähetetty: 15.12.2015 19:14
Kirjoittaja arsenikki
Pienet pyörykät niksi:
400g jauhelihaa (ihan sama mitä sorttia) n.1,5dl korppujauhoja, mausteet (oma maun mukaan)
Laita korppujauhot + mausteet kulhoon sekoita, lisää vettä n.1,5dl sekoita ja anna korppujauhojen turvota. Roiskase sekaan jauheliha.
No jokainen voi veivata ton taikinan miten tykkää, jos joku on munaa käyttäny niin sekaan vaan.
Nyt sitten alkaa se helpoin vaihe lihapullien "pyörittely"
Ota leivinpaperi pöydälle, siihen tujaus öljyä ja kämmenellä pyöräytys.
Leikkaa ratin kaulasta pätkä pois, (siltä leveydeltä minkä kokoisesta pyörykästä tykkäät)
Mätä jauhelihataikina rattiin ja jauhelihan päälle voileipälautanen, ota napakka ote tästä virityksestä ja paina peukaloilla lautasta, näet kuinka jauheliha alkaa tursuta ratin reijästä. Suuntaa tämä hivenen peräaukon tuotokselta näyttävä pötkö pellille, tursottele siihen tätä pötköä välillä vaikka leikkisästi päristen.
Ota pannu, nakkaa liedelle ja volumet kaakkoon. Roiskase pannulle nyrkillinen voita (okei puolikas riittää). Sitten ku pannu on oikeesti kuuma, niin pätki veitsellä pellillä oleva pötkylä "pyöryköiksi" ja nakkele ne pannulle. Kääntele pyöryköitä (ilman lastaa, menee muuten lyttyyn) pannun avulla. Samalla tavalla kuin kääntäisit lettuja. Sekaan voi heittää sipulia ja vaikka ruokakermaa. Ennen kermaa kannattaa kuitenkin lisätä suola, näin saa pyöryköihin rapsakan pinnan. Suolaa ei siis kannata laittaa noitten mausteiden sekaan.
Tulikohan tähän kaikki, ai niin ratin saa tyhjäksi lopuksi painaa esim. ruokalusikalla.
Ei muuta kuin kokkaamaan.
Re: Syön parhaillaan - ruokaympyrä kunnossa?
Lähetetty: 16.12.2015 0:13
Kirjoittaja Uitukki
^Mahtava

Re: Syön parhaillaan - ruokaympyrä kunnossa?
Lähetetty: 16.12.2015 2:15
Kirjoittaja Lattarauta
arsenikki kirjoitti:Pienet pyörykät niksi:
400g jauhelihaa (ihan sama mitä sorttia) n.1,5dl korppujauhoja, mausteet (oma maun mukaan)
Laita korppujauhot + mausteet kulhoon sekoita, lisää vettä n.1,5dl sekoita ja anna korppujauhojen turvota. Roiskase sekaan jauheliha.
No jokainen voi veivata ton taikinan miten tykkää, jos joku on munaa käyttäny niin sekaan vaan.
Nyt sitten alkaa se helpoin vaihe lihapullien "pyörittely"
Ota leivinpaperi pöydälle, siihen tujaus öljyä ja kämmenellä pyöräytys.
Leikkaa ratin kaulasta pätkä pois, (siltä leveydeltä minkä kokoisesta pyörykästä tykkäät)
Mätä jauhelihataikina rattiin ja jauhelihan päälle voileipälautanen, ota napakka ote tästä virityksestä ja paina peukaloilla lautasta, näet kuinka jauheliha alkaa tursuta ratin reijästä. Suuntaa tämä hivenen peräaukon tuotokselta näyttävä pötkö pellille, tursottele siihen tätä pötköä välillä vaikka leikkisästi päristen.
Ota pannu, nakkaa liedelle ja volumet kaakkoon. Roiskase pannulle nyrkillinen voita (okei puolikas riittää). Sitten ku pannu on oikeesti kuuma, niin pätki veitsellä pellillä oleva pötkylä "pyöryköiksi" ja nakkele ne pannulle. Kääntele pyöryköitä (ilman lastaa, menee muuten lyttyyn) pannun avulla. Samalla tavalla kuin kääntäisit lettuja. Sekaan voi heittää sipulia ja vaikka ruokakermaa. Ennen kermaa kannattaa kuitenkin lisätä suola, näin saa pyöryköihin rapsakan pinnan. Suolaa ei siis kannata laittaa noitten mausteiden sekaan.
Tulikohan tähän kaikki, ai niin ratin saa tyhjäksi lopuksi painaa esim. ruokalusikalla.
Ei muuta kuin kokkaamaan.
Vasta tuossa vaiheessa suola, niin tulee rapsakka pinta?
Onkoha kuinka paljon eroa jos tekee pannulla tai uunissa..? Ei oo tullu vielä pannulla tehtyä kun roiskii tuota rasvaa ja on sitten enemmän siivottavaa.

Re: Syön parhaillaan - ruokaympyrä kunnossa?
Lähetetty: 16.12.2015 7:39
Kirjoittaja arsenikki
Juu elikkä pannulla paistaessa kun käyttää rasvaa( oli se sitte mitä tahansa) niin suolalla kuivattaa, huomaat ku heität 2 pannua liedelle, molempiin muutama siivu pekonia.
Toiseen lisäät ripauksen suolaa, niin huomaat kummat pekonit on rapsakampia ja nopeemmin.
Se on vähän miten itte tykkää, kerran tuuppasin uunipellille ton ruikulin ja sitten uuniin.
Pannulla mä oon duunannu. sama taikina tekeekö pihvejä tai pullia niin poika narisee ettei tykkää jauhelihapihvistä. Siks mä keksin ton ratti homman, jaksanu pyöritellä pieniä nikareita.
Pihvit on helppoja, niissä yleensä käytän munaa sidoksena. Taas voita pannulle ja kämmenen kokoset piffeet sinne. Lopuksi suolalla ylimääräinen rasva pannulta pois. Sitä tulee jauhelihastakin jo aikas lailla.
Re: Syön parhaillaan - ruokaympyrä kunnossa?
Lähetetty: 17.12.2015 15:40
Kirjoittaja Uitukki
Re: Syön parhaillaan - ruokaympyrä kunnossa?
Lähetetty: 17.12.2015 18:23
Kirjoittaja Pavlovits
Pari viikkoa sitten avattiin tuohon sadan metrin päähän salaattibaari, josta saa salaatteja ja täytettyjä patonkeja joko mukaan tai paikan päällä nauttien. Mikäli valmiista ei löydy mieleistä, valmistuu siellä muutamassa minuutissa annos oman maun mukaan.

Re: Syön parhaillaan - ruokaympyrä kunnossa?
Lähetetty: 20.12.2015 19:47
Kirjoittaja AI
Tuollainen tuli pari tuntia sitten syötyä:

Kebab valkosipuliperunoilla ja tuplalihalla, Lahdessa Saksalan pizzeriassa. Ei tarvinnut nälkäisenä kotiin lähteä!