Sivu 2/2

Lähetetty: 24.12.2004 23:17
Kirjoittaja Odessa
Täällähän on oikeita kulinaristeja :lol:
Alkuruokana oli graavattua Norjan lohta ja sinappi- sekä tomaattisilliä oman maan pottujen kera. Pääruoaksi laitoin poronpaistin johon savuporolla maustettu läskisoosi, perinteiset lanttu-, porkkana- ja imelletty perunalaatikko (Saarioisten) sekä kalkkunanmaksapasteijaa. Jälkiruokana torttutaikinaan leivotut pasteijat sisältönään sinihomejuustoa, raejuustoa, vihreää paprikaa, sipulia ja lämminsavuporoa. Kaikkein jälkimmäiseksi suklaakonvehteja ja Hartwallin joulu portteria. Purp, röyh, :shock: :oops: :(

Lähetetty: 24.12.2004 23:53
Kirjoittaja nivailija
LamaAjanElvis kirjoitti:tulipa tuota itekkin sitten ihan oikeet pöperöt syötyä tiällä vanhempien luona. jotain laatikoita, kinkkua, piirakkaa jne... oli niin paljon syömistä että piti ihan paskalla käydä kesken syönnin :lol:

illan kähmässä vois vielä pari olutta huikasta jos sattuu jaksamaan...
Vai että oikein paskalla piti käydä? Eiköhän oteta pissa/kakka jutut pois ruoka keskustelusta. :wink:

Lähetetty: 24.12.2004 23:55
Kirjoittaja nivailija
Itse tuli syötyä: Täydellisen ihana kalapöytä, Kinkku tms. lisukkeet ja luumukisseli, kahvit, jne... Olen lihonnut varmaan 100 kg. :shock: Röööööööööööööööööööööööööööööööööööyh....... :P

Lähetetty: 25.12.2004 9:06
Kirjoittaja Jaska HKI
Tuli arvioitua vaimon ruoanlaittotaito väärin:
Ylikypsää kinkkua,lasimestarin silliä,maksapasteijaa,imellettyä perunalaatikkoa,porkkanalaatikkoa,lanttulaatikkoa,rosollia,makaronilaatik-koa,tomaattilohkoja kurkkuviipaleita,konjakkisinappia,kahdenlaista punaviiniä,joululeipää,ruskeakastiketta,luumukiisseliä tai luumurahkaa.

Lähetetty: 25.12.2004 11:32
Kirjoittaja Nonnis
No kinkkukin on semmonen ilmaseksi saatu ylikypsä, eli ei mikään oikee joulukinkku :(.

Jotain laatikon tynkää ostin kanssa mutta ei niihin vielä kajottu.

Eilinen meni lähinnä nestemäisellä ravinnolla, pikkasen suolakurkkua ja smetanaa siinä haukkasin juopottelun ohessa :oops:

En mä osaa oikein leikkiä mitään emäntää :roll:

Lähetetty: 25.12.2004 15:21
Kirjoittaja LamaAjanElvis
nivailija kirjoitti:
LamaAjanElvis kirjoitti:tulipa tuota itekkin sitten ihan oikeet pöperöt syötyä tiällä vanhempien luona. jotain laatikoita, kinkkua, piirakkaa jne... oli niin paljon syömistä että piti ihan paskalla käydä kesken syönnin :lol:

illan kähmässä vois vielä pari olutta huikasta jos sattuu jaksamaan...
Vai että oikein paskalla piti käydä? Eiköhän oteta pissa/kakka jutut pois ruoka keskustelusta. :wink:
no eihän se oo kuin kerran syötyä leipää... mutta toki jätän aiheen tähän...

Lähetetty: 25.12.2004 22:20
Kirjoittaja R-J
Jouluateria syöty, painikkeena kohtuullisesti vettä + glögijälkkäri. Alkomahoolipitoisiin juomiin ei ole ainakaan vielä kajottu...

Lähetetty: 26.12.2004 0:31
Kirjoittaja Osku
Klikkasin kalaa. Kinkku on tietystii joulupöydän ykkönen. Mutta kala on vähintään yhtä tärkeä. Meillä on graavilohta ja savustettua. Peruna sekä muut laatikot kuuluvat tietysti jouluun.

Terv: Osku

Lähetetty: 26.12.2004 1:32
Kirjoittaja samarai
"Bongasin" tossa Virosta tämmösen tosi Lada-miehen joulureseptin. Ehkä tää sopis paremmin tonne huumoriosastolle mutta laitetaan nyt tänne.

Lada-joululaatikko

Tarvitaan:

Ladan öljypohja
perunoita
jauhelihaa
juustoa
suolaa
pippuria

Perunat viilutetaan pysäköintikiekon reunalla. Juusto riivitään teräsharjalla. Jos ei ole teräsharjaa voidaan käsihöylällä leikata ohuita viipaleita. Asetetaan kerroksittain perunoita, juustoa ja jauhelihaa ja kypsennetään uunissa +200 C.

Jälkiruoka:

Täytetyt Ladamännät

Tarvitaan sopiva määrä Ladan mäntiä
1 purkki kuohukermaa
1 pakkaus lampaanrasvaa
sokeria
suklaata

Kuohukerma, lampaanrasva ja sokeri kaadetaan irrottettuun Ladan ilmanputsarikoteloon ja vaahdotetaan akkuporakoneeseen kiinnitetyllä vispilällä. Tehdyllä sekoituksella täytetään männät ja päälle riivitään lautashiomakoneella suklaata.

Lähetetty: 28.12.2004 17:39
Kirjoittaja Misha
Mä tein jouluks ankkaa, noin niinku vaihteeks. Tai olihan meillä kinkkukin, mutta se jotenkin epäonnistu.

Ankka täytettiin appelsiinilohkoilla ja pintaa siveltiin hunaja - appelsiinimehusekoituksella.

Ja pintaan hierottiin suolaa, basilikaa ja inkivääriä.

Kaiken kaikkiaan hyvin onnistunu, joskin ankka on aika vaikee pilata. Uuniin vaan ja menoks.

Ankka on siitä kiva, että se on tosi rasvasta, eli liha ei oo kuivaa niinkuin kalkkunassa.

Mutta syötävää on isossakin ankassa vähemmän kuin kalkkunassa.