Kurjin protestimarssi

Hauskoja kaskuja, anekdootteja ja Lada-vitsejä yms.
Avatar
Jaska HKI
Viestit: 6714
Liittynyt: 25.9.2003 17:51
Paikkakunta: Eteläsuomen Eldorado

Kurjin protestimarssi

Viesti Kirjoittaja Jaska HKI »

Toukokuussa 1979 järjesti Englannin Kommunistinen Puolue päivän matkan Calaisiin marssiakseen yhteismarkkinoita vastaan.Ohjelmassa olivat jazzorkesterin johtama marssi läpi katujen,sekä kommunistisen pormestarin monsieur Jean-Jacgues Barthesin vastaanotto.
Kun 250 englantilaista päiväpiipahtajaa saapuivat Calaisin satamaan saivat he kuulla,että marssi oli peruutettu sateen takia.Heille kerrottiin myös ettei jazzorkesteri tulisikaan."Se oli liian kallis",sanoi matkan järjestäjä satamassa."ja sitäpaitsi he halusivat tuoda pianon."
Kävi sitä paitsi selville että britit olivat unohtaneet viirinsä ja lippunsa Doveriin,eivätkä ranskalaiset siis tulisi tietämään mitä vastaan he mieltään osoittaisivat.Tästä huolimatta päättivät vierailijat marssia lounastiloista kokouspaikalle. Sitten kävi selville että paikka jossa lounas piti nauttia oli viime minuuteilla vaihdettu,ja kokouspaikan huomattiin olevan toisella puolen katua. "Matka on oikeastaan liian lyhyt marssittavaksi",arveli matkan johtaja hra Landen Temple.
Puheiden jälkeen ilmoitti hra Temple,että pormestarin vastaanotto oli peruutettu.Todennäköisesti olivat nuo tilat varatut päällekkäin jalkapalloerotuomareiden kokouksen kanssa,ja heillä oli etusija koska he olivat suorittaneet varauksen aikaisemmin.
Ja edelleen:kello neljäksi suunniteltu kansainvälinen tapaaminen ammattiyhdistysväen kanssa oli vahingossa pidetty sillä aikaa,kun brittiläisellä delegaatiolla oli lounas.Ja vielä:yhteinen illanvietto Calaisin Nuorten Kommunistien kanssa oli peruutettu,koska oli käynyt ilmi että he olivat totista porukkaa ja halusivat kokouksen illanvieton sijasta.....
....."On olut vähän sekava homma",lausui hra Temple ja hymyili miellyttävällä tavallaan :lol: