Ladaboard

Tänään on 19.7.2019 10:44

Kaikki ajat ovat UTC + 2 tuntia [ DST ]




Aloita uusi ketju Vastaa viestiin  [ 87 viestiä ]  Mene sivulle Edellinen  1, 2, 3, 4, 5, 6
Kirjoittaja Viesti
ViestiLähetetty: 14.5.2018 21:27 
Poissa

Liittynyt: 3.7.2010 22:09
Viestit: 3032
Niilo Orala on testannut 4 348 eri makkaraa – hän listaa 10 makkaraa, joita kannattaa kokeilla grilliin

_________________
Luottamus hyvä, kontrolli parempi.

Neuvostoliitossa ei ollut tätäkään ongelmaa.


Ylös
 Profiili  
Vastaa lainaamalla  
ViestiLähetetty: 21.6.2018 11:59 
Poissa

Liittynyt: 3.7.2010 22:09
Viestit: 3032
Keskustelu on kuollut, mutta laitetaan linkki.

Tässä ovat Suomen myydyimmät makkarat – listoilta erottuu kolme selkeää suosikkia

_________________
Luottamus hyvä, kontrolli parempi.

Neuvostoliitossa ei ollut tätäkään ongelmaa.


Ylös
 Profiili  
Vastaa lainaamalla  
ViestiLähetetty: 23.12.2018 0:25 
Poissa

Liittynyt: 3.7.2010 22:09
Viestit: 3032
Päivä alkaa taas pitenemään, joten kohta se on taas aika laittaa grilli kuumaksi. :D

_________________
Luottamus hyvä, kontrolli parempi.

Neuvostoliitossa ei ollut tätäkään ongelmaa.


Ylös
 Profiili  
Vastaa lainaamalla  
ViestiLähetetty: 25.4.2019 20:29 
Poissa

Liittynyt: 3.7.2010 22:09
Viestit: 3032
Kuva

Ihan mukavasti napsahtaa halpa makkaraksi.. Koostumus on melko hienojakoinen.. Suolaa on riittävästi,
joka sopii tähän. Yksinkertainen, tavanomainen, hienojakoinen, mutta ei aivan liian. Mausteet.. Suolaa on sopivasti.
Hyvin perus, mutta myös helppo syödä. Rasvaa on sopivasti, ei ole kuiva, ei kuitenkaan valu pitkin suunpieliä.
Näyttää hyvältä grillatessa, ei hajoa, ei pala heti pinnasta, kuori napsahtaa vähän auki.

Tämä on hinta-laatusuhteeltaan hyvä. Voi syödä toisenkin/toistekin.

Valmistettu suomalaisesta lihasta; Vesi, Koneellisesti erotettu siipikarjanliha, Viljaporsaan liha, Perunatärkkelys, Silava, Kamara, Siipikarjanrasva, Jodioitu suola,
Broilerinliha, Perunakuitu, Stabilointiaine E450, Dekstroosi, Aromit (mm. Paprika), Hapettumisenestoaine E301, Säilöntäaine natriumnitriitti, Luonnonsuoli (sika).

Lihapitoisuus 16%. Lihaa ja lihaan verrattavia valmistusaineita 57%. Suolaa 2%. Rasvaa 18%.

Prisma 1,49€/400g

Pisteet 3-/5

_________________
Luottamus hyvä, kontrolli parempi.

Neuvostoliitossa ei ollut tätäkään ongelmaa.


Ylös
 Profiili  
Vastaa lainaamalla  
ViestiLähetetty: 26.4.2019 18:06 
Poissa
Lada kerhon jäsen

Liittynyt: 23.5.2015 20:02
Viestit: 106
Paikkakunta: Lahti, Ahtiala
Vai lihaa, ja ihan 16%, siis leipomotuote, ja siipikarja ei mielestäni kuulu makkaraan missään muodossa.

_________________
Aina on selvitty!!!


Ylös
 Profiili  
Vastaa lainaamalla  
ViestiLähetetty: 26.4.2019 18:48 
Poissa

Liittynyt: 3.7.2010 22:09
Viestit: 3032
Leipomotuotteeltahan tuo vaikuttaa, mutta oli sellaiseksi yllättävän syötävä.

Mitä nuo lihaan verrattavia valmistusaineet ovat, kaikkea muuta kuin lihaa?

Olisi mielenkiintoista olla tehtaalla katsomassa, mitä kaikkea sinne sekaan sotketaan. :D

_________________
Luottamus hyvä, kontrolli parempi.

Neuvostoliitossa ei ollut tätäkään ongelmaa.


Ylös
 Profiili  
Vastaa lainaamalla  
ViestiLähetetty: 26.4.2019 22:19 
Poissa
Lada kerhon jäsen
Avatar

Liittynyt: 25.9.2003 13:23
Viestit: 10025
Paikkakunta: Seinäjoki
Lainaa:
makkarasäädöksessä määritelty eli lihaan verrattavia aineita ovat koneellisesti eroteltu liha, silava, kamara, siipikarjannahka ja päänliha. Erikseen on määritelty ne elimet, joita voidaan käyttää: munuainen, sydän, maksa, kateenkorva, kieli ja niin edelleen...

Atrilli on hyvää, ja se johtuu siitä eyyä kaikki ainekset ovat jauhettu riittävän hienoksi eikä rusto rutise syödessä. Itse en pidä noista "lihamakkaroista" kun kaikki ruston reunat yms. ovat jauhamatta massassa. Suu tuntuma on atrillissa todella hyvä.


Ylös
 Profiili  
Vastaa lainaamalla  
ViestiLähetetty: 26.4.2019 23:27 
Poissa

Liittynyt: 21.5.2017 1:13
Viestit: 105
Paikkakunta: Pornainen
Mun mielestä nuo vähäisen lihaprosentin omaavat kyrsät voi huoletta lämmittää vaikka mikrossa niin syötävyys ei kärsi. Ja edelleen mun mielestä kyrsät miitkä oluen kanssa nautittuna maistuu hyvältä on todella hyviä :D


Ylös
 Profiili  
Vastaa lainaamalla  
ViestiLähetetty: 28.4.2019 21:48 
Poissa
Lada kerhon jäsen

Liittynyt: 23.5.2015 20:02
Viestit: 106
Paikkakunta: Lahti, Ahtiala
Tosin mikä tahansa riittävän olutmäärän kanssa maistuu hyvältä, jopa huono olut. :lol: :lol:

_________________
Aina on selvitty!!!


Ylös
 Profiili  
Vastaa lainaamalla  
ViestiLähetetty: 29.4.2019 19:19 
Poissa

Liittynyt: 3.7.2010 22:09
Viestit: 3032
Ana kirjoitti:
Mun mielestä nuo vähäisen lihaprosentin omaavat kyrsät voi huoletta lämmittää vaikka mikrossa niin syötävyys ei kärsi.
Ja edelleen mun mielestä kyrsät miitkä oluen kanssa nautittuna maistuu hyvältä on todella hyviä :D


Ja ne mitkä maistuvat ilman oluttakin, ovat vieläkin parempia. :)

_________________
Luottamus hyvä, kontrolli parempi.

Neuvostoliitossa ei ollut tätäkään ongelmaa.


Ylös
 Profiili  
Vastaa lainaamalla  
ViestiLähetetty: 29.4.2019 21:33 
Poissa

Liittynyt: 21.5.2017 1:13
Viestit: 105
Paikkakunta: Pornainen
Joo se on ihmejuttu miten samasta makkarasta saa erimakuista? Tässä muutama talvi takaperin niin söin parissa talviriennoissa Korpelan grillimakkaraa joka maistui vilusta ja nälästä johtuen taivaallisen hyvältä. Sitä sitten pohdin että kuinkahan hyvää olis oluen kera. Paikallinen grillin pitäjä hommas mulle tukusta paketin sitä ja suurin odotuksin olut auki ja kyrsät grilliin, karvas pettymys nehän ei maistunutkaan sen paremmalle oluen kera :shock: Melkein tavalliselle Camppingille :(


Ylös
 Profiili  
Vastaa lainaamalla  
ViestiLähetetty: 3.5.2019 17:12 
Poissa

Liittynyt: 3.7.2010 22:09
Viestit: 3032
Arvioni vuosien takaa, koostumus on voinut muuttua:

HK Camping

Kuva

Ja nakki napsahtaa.. Päällisin puolin aivan tavallinen grillimakkara siinä kuin muutkin. Koostumus on hieman jauhoinen, mutta ei häiritsevästi.
Kuori on rapea ja sisältö pehmeä ja helposti syötävä. Maussa on lihaa, Jauhoa, rasvaa ja suolaa. Siinä se. Mutt... (osa tekstistä puuttuu)
Perus grillimakkara grilliin kuin grilliin.

Suomalainen porsaanliha, vesi, kamara, perunajauho, suomalainen naudanliha, glukoosi, lihaproteiini, perunakuitu, mausteet (mm. valkopippuri, korianteri, inkivääri, paprika),
suola 1,7%, hapettumisenestoaine (E315), aromit (mm. mustapippuri), aromivahvenn... (osa tekstistä puuttuu)

Hinta: 400g/1,79€

Pisteet: 2½/5

Lainaa:
HK Camping® kehitettiin keväällä 1967 alun perin helpommin nuotiolla grillattavaksi lenkkimakkaraksi, Sinisen Lenkin ”pikkuveljeksi”.
Nimi olikin pitkään Camping-lenkki®, ennen kuin grillimakkaratermi vakiintui.

Suomalaisten kesävietto ja lomailu poikkesi 50 vuotta sitten melkoisesti tämän päivän menosta. 1960 - 70 -lukujen telttailu ja mökkeily
ovat vaihtuneet osin hotellielämään ja valmismatkoihin. Kesäruuanlaittoon ulkona ei ollut kaasugrillejä eikä vaihtoehtoja kesäherkuiksikaan
ollut niin paljon kuin tänä päivänä. Makkara kuitenkin maistui suomalaisille, kuten se maistuu edelleenkin.


https://www.hkscan.com/fi/uutishuone/press-releases/2017/03/camping-grillimakkara-tayttaa-50-a2192/

_________________
Luottamus hyvä, kontrolli parempi.

Neuvostoliitossa ei ollut tätäkään ongelmaa.


Ylös
 Profiili  
Vastaa lainaamalla  
Näytä viestit ajalta:  Järjestä  
Aloita uusi ketju Vastaa viestiin  [ 87 viestiä ]  Mene sivulle Edellinen  1, 2, 3, 4, 5, 6

Kaikki ajat ovat UTC + 2 tuntia [ DST ]


Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 3 vierailijaa


Et voi kirjoittaa uusia viestejä
Et voi vastata viestiketjuihin
Et voi muokata omia viestejäsi
Et voi poistaa omia viestejäsi
Et voi lähettää liitetiedostoja.

Etsi tätä:
Hyppää:  
Keskustelufoorumin moottorina toimii phpBB® Forum Software © phpBB Group
Käännös, Lurttinen, www.phpbbsuomi.com