Mikä grillimakkara on paras?

Äänestykset, mielipidemittaukset yms.
Lattarauta
Viestit: 3277
Liittynyt: 3.7.2010 22:09

Re: Mikä grillimakkara on paras?

Viesti Kirjoittaja Lattarauta »

Luottamus hyvä, kontrolli parempi.

Neuvostoliitossa ei ollut tätäkään ongelmaa.

Lattarauta
Viestit: 3277
Liittynyt: 3.7.2010 22:09

Re: Mikä grillimakkara on paras?

Viesti Kirjoittaja Lattarauta »

Luottamus hyvä, kontrolli parempi.

Neuvostoliitossa ei ollut tätäkään ongelmaa.

Lattarauta
Viestit: 3277
Liittynyt: 3.7.2010 22:09

Re: Mikä grillimakkara on paras?

Viesti Kirjoittaja Lattarauta »

Päivä alkaa taas pitenemään, joten kohta se on taas aika laittaa grilli kuumaksi. :D
Luottamus hyvä, kontrolli parempi.

Neuvostoliitossa ei ollut tätäkään ongelmaa.

Lattarauta
Viestit: 3277
Liittynyt: 3.7.2010 22:09

Re: Mikä grillimakkara on paras?

Viesti Kirjoittaja Lattarauta »

Kuva

Ihan mukavasti napsahtaa halpa makkaraksi.. Koostumus on melko hienojakoinen.. Suolaa on riittävästi,
joka sopii tähän. Yksinkertainen, tavanomainen, hienojakoinen, mutta ei aivan liian. Mausteet.. Suolaa on sopivasti.
Hyvin perus, mutta myös helppo syödä. Rasvaa on sopivasti, ei ole kuiva, ei kuitenkaan valu pitkin suunpieliä.
Näyttää hyvältä grillatessa, ei hajoa, ei pala heti pinnasta, kuori napsahtaa vähän auki.

Tämä on hinta-laatusuhteeltaan hyvä. Voi syödä toisenkin/toistekin.

Valmistettu suomalaisesta lihasta; Vesi, Koneellisesti erotettu siipikarjanliha, Viljaporsaan liha, Perunatärkkelys, Silava, Kamara, Siipikarjanrasva, Jodioitu suola,
Broilerinliha, Perunakuitu, Stabilointiaine E450, Dekstroosi, Aromit (mm. Paprika), Hapettumisenestoaine E301, Säilöntäaine natriumnitriitti, Luonnonsuoli (sika).

Lihapitoisuus 16%. Lihaa ja lihaan verrattavia valmistusaineita 57%. Suolaa 2%. Rasvaa 18%.

Prisma 1,49€/400g

Pisteet 3-/5
Luottamus hyvä, kontrolli parempi.

Neuvostoliitossa ei ollut tätäkään ongelmaa.

mataha
Lada kerhon jäsen
Viestit: 102
Liittynyt: 23.5.2015 20:02
Paikkakunta: Lahti, Ahtiala

Re: Mikä grillimakkara on paras?

Viesti Kirjoittaja mataha »

Vai lihaa, ja ihan 16%, siis leipomotuote, ja siipikarja ei mielestäni kuulu makkaraan missään muodossa.
Aina on selvitty!!!

Lattarauta
Viestit: 3277
Liittynyt: 3.7.2010 22:09

Re: Mikä grillimakkara on paras?

Viesti Kirjoittaja Lattarauta »

Leipomotuotteeltahan tuo vaikuttaa, mutta oli sellaiseksi yllättävän syötävä.

Mitä nuo lihaan verrattavia valmistusaineet ovat, kaikkea muuta kuin lihaa?

Olisi mielenkiintoista olla tehtaalla katsomassa, mitä kaikkea sinne sekaan sotketaan. :D
Luottamus hyvä, kontrolli parempi.

Neuvostoliitossa ei ollut tätäkään ongelmaa.

Avatar
pressa
Viestit: 9188
Liittynyt: 25.9.2003 13:23
Paikkakunta: Seinäjoki

Re: Mikä grillimakkara on paras?

Viesti Kirjoittaja pressa »

makkarasäädöksessä määritelty eli lihaan verrattavia aineita ovat koneellisesti eroteltu liha, silava, kamara, siipikarjannahka ja päänliha. Erikseen on määritelty ne elimet, joita voidaan käyttää: munuainen, sydän, maksa, kateenkorva, kieli ja niin edelleen...
Atrilli on hyvää, ja se johtuu siitä eyyä kaikki ainekset ovat jauhettu riittävän hienoksi eikä rusto rutise syödessä. Itse en pidä noista "lihamakkaroista" kun kaikki ruston reunat yms. ovat jauhamatta massassa. Suu tuntuma on atrillissa todella hyvä.

Ana
Viestit: 128
Liittynyt: 21.5.2017 1:13
Paikkakunta: Pornainen

Re: Mikä grillimakkara on paras?

Viesti Kirjoittaja Ana »

Mun mielestä nuo vähäisen lihaprosentin omaavat kyrsät voi huoletta lämmittää vaikka mikrossa niin syötävyys ei kärsi. Ja edelleen mun mielestä kyrsät miitkä oluen kanssa nautittuna maistuu hyvältä on todella hyviä :D

mataha
Lada kerhon jäsen
Viestit: 102
Liittynyt: 23.5.2015 20:02
Paikkakunta: Lahti, Ahtiala

Re: Mikä grillimakkara on paras?

Viesti Kirjoittaja mataha »

Tosin mikä tahansa riittävän olutmäärän kanssa maistuu hyvältä, jopa huono olut. :lol: :lol:
Aina on selvitty!!!

Lattarauta
Viestit: 3277
Liittynyt: 3.7.2010 22:09

Re: Mikä grillimakkara on paras?

Viesti Kirjoittaja Lattarauta »

Ana kirjoitti:Mun mielestä nuo vähäisen lihaprosentin omaavat kyrsät voi huoletta lämmittää vaikka mikrossa niin syötävyys ei kärsi.
Ja edelleen mun mielestä kyrsät miitkä oluen kanssa nautittuna maistuu hyvältä on todella hyviä :D
Ja ne mitkä maistuvat ilman oluttakin, ovat vieläkin parempia. :)
Luottamus hyvä, kontrolli parempi.

Neuvostoliitossa ei ollut tätäkään ongelmaa.

Ana
Viestit: 128
Liittynyt: 21.5.2017 1:13
Paikkakunta: Pornainen

Re: Mikä grillimakkara on paras?

Viesti Kirjoittaja Ana »

Joo se on ihmejuttu miten samasta makkarasta saa erimakuista? Tässä muutama talvi takaperin niin söin parissa talviriennoissa Korpelan grillimakkaraa joka maistui vilusta ja nälästä johtuen taivaallisen hyvältä. Sitä sitten pohdin että kuinkahan hyvää olis oluen kera. Paikallinen grillin pitäjä hommas mulle tukusta paketin sitä ja suurin odotuksin olut auki ja kyrsät grilliin, karvas pettymys nehän ei maistunutkaan sen paremmalle oluen kera :shock: Melkein tavalliselle Camppingille :(

Lattarauta
Viestit: 3277
Liittynyt: 3.7.2010 22:09

Re: Mikä grillimakkara on paras?

Viesti Kirjoittaja Lattarauta »

Arvioni vuosien takaa, koostumus on voinut muuttua:

HK Camping

Kuva

Ja nakki napsahtaa.. Päällisin puolin aivan tavallinen grillimakkara siinä kuin muutkin. Koostumus on hieman jauhoinen, mutta ei häiritsevästi.
Kuori on rapea ja sisältö pehmeä ja helposti syötävä. Maussa on lihaa, Jauhoa, rasvaa ja suolaa. Siinä se. Mutt... (osa tekstistä puuttuu)
Perus grillimakkara grilliin kuin grilliin.

Suomalainen porsaanliha, vesi, kamara, perunajauho, suomalainen naudanliha, glukoosi, lihaproteiini, perunakuitu, mausteet (mm. valkopippuri, korianteri, inkivääri, paprika),
suola 1,7%, hapettumisenestoaine (E315), aromit (mm. mustapippuri), aromivahvenn... (osa tekstistä puuttuu)

Hinta: 400g/1,79€

Pisteet: 2½/5
HK Camping® kehitettiin keväällä 1967 alun perin helpommin nuotiolla grillattavaksi lenkkimakkaraksi, Sinisen Lenkin ”pikkuveljeksi”.
Nimi olikin pitkään Camping-lenkki®, ennen kuin grillimakkaratermi vakiintui.

Suomalaisten kesävietto ja lomailu poikkesi 50 vuotta sitten melkoisesti tämän päivän menosta. 1960 - 70 -lukujen telttailu ja mökkeily
ovat vaihtuneet osin hotellielämään ja valmismatkoihin. Kesäruuanlaittoon ulkona ei ollut kaasugrillejä eikä vaihtoehtoja kesäherkuiksikaan
ollut niin paljon kuin tänä päivänä. Makkara kuitenkin maistui suomalaisille, kuten se maistuu edelleenkin.
https://www.hkscan.com/fi/uutishuone/pr ... -50-a2192/
Luottamus hyvä, kontrolli parempi.

Neuvostoliitossa ei ollut tätäkään ongelmaa.


Vastaa Viestiin