VAZ-21121 - 2006 - Käyttis

Etuvetoiset Ladat: Samara, 110 ja 117/119 eli Kalina, myyty Suomessa vuosina 1986-2009

Otsikoi muotoon: TEHTAAN MALLINUMERO - VUOSIMALLI - VAPAAEHTOINEN NIMI - VAPAAMUOTOINEN AUTON TILA (PROJEKTI/KÄYTTIS/YMS.)
Alueen säännöt
Otsikoi postauksesi muotoon:

TEHTAAN MALLINUMERO - VUOSIMALLI - VAPAAEHTOINEN NIMI - VAPAAMUOTOINEN AUTON TILA (PROJEKTI/KÄYTTIS/YMS.)

Huom! Ketjun nimeämisessä saa ja on toivottavaa käyttää hieman mielikuvista sääntöjen puitteissa jotta autosi erottuisi muiden joukosta. Jos autoillasi on esimerkiksi nimi tai joku muu kuvaus projektista olisi suotavaa pelkän mallinumeron ja vuosiluvun lisäksi.
mikko853
Viestit: 2651
Liittynyt: 3.8.2005 8:51
Paikkakunta: Myllykoski

VAZ-21121 - 2006 - Käyttis

Viesti Kirjoittaja mikko853 »

Tällainen 1.6 8v 112 tuli hommattua käyttöautoksi elokuun lopulla kun ei Samaralla raaski talvella ajella, kävi tässä pihassa jo ooppelikin ennen tätä mutta ei sitä kehdannut katsella. Ostaessa mittarissa oli 86tkm, nyt 93tkm.

On vaihdettu mm. pakosarjakatti, alkuperäinen kun oli hitsisaumojen vierestä haljennut 1. ja 4. pyttyjen lähdöistä. Katsastettu loppuvuodesta huomautuksitta.

Molemmat mukana tulleet rengassarjat meni hylkyyn, tallessa kun oli edellisestä hirvikolaroidusta 112:sta talteen jätetyt rengassarjat, puolitalvea ajetut hankookin nastat 14" aluilla ja iskemättömät kesärenkaat niin ikään 14" alumiinivanteilla.

Jakopää tuli tehtyä 89tkm kohdalla, ei olisi vielä ollut kilometrit eikä aika täynnä, mutta oli viimeksi laitettu pelkkä hihna ja kiristin piti ikävää ääntä, nyt uusittu sekin, samaten kuin vesipumppukin.

Linssiajovalot vaihdettu tavallisiin heijastinmallisiin ja asennettu orkkis sumuvalot. Takaiskarit uusittu ja laitettu taakse 4cm korotussarja, ei jää enää puolet renkaan kyljestä kaaren sisään. Sivupeilien lasit vaihdettu kirkkaisiin ja siniset nakattu mäkeen kun eivät ehjänä irronneet. Taustapeili vaihdettu luxus malliin jossa häikäisynesto vipu, alkuperäisessä tuota ei ollut, eikä sille ollut paikkaakaan.

Orkkis ratti vaihdettu raidin 3-puolaiseen nahkarattiin. Tuulilasinpyyhkijöiden varret vaihdettu Prioran mallisiin. Vaihdettu lämmityslaitteen kenno ja lämmityslaitteen puhallin. Asennettu kaiuttimet joka nurkkaan sekä sonyn cd-soitin. Perushuolto tehty toki myös, tulpat, suodattimet ja öljyt.
Njet problem, normal katastroof :mrgreen:
mikko853
Viestit: 2651
Liittynyt: 3.8.2005 8:51
Paikkakunta: Myllykoski

Re: VAZ-21121 - 2006 - Käyttis

Viesti Kirjoittaja mikko853 »

Takajarrut on tuntuneet tehottomilta jonkin aikaa, viime sunnuntain kokoontumisesta kotiin tultaessa oikealta takaa kuului hetken ihmeellistä kahnutusta. Tänään käytin takajarrut auki molemmin puolin, oikealta tippui heti rumpua irroittaessa tuollainen pienempi jousi joka pitää kengän kiinni jarrukilvessä, tämä oli irronnut takakengästä, kenkä oli päässyt liikkumaan sen verran että kenkien välissä oleva metallitanko oli pudonnut takakengän kolosta. Jarrut putsattu molemmin puolin ja laitettu oikealle irronnut jousi takaisin paikoilleen, mitään vauriota siinä ei näkynyt, kenties vain huonosti laitettu aiemmin paikoilleen, muistan että tätä ostaessa edellinen omistaja kertoi uusineensa jarrukengät toiselle puolelle, toisen parin sain mukaan.. ilmeisesti juurikin tämä oikea puoli oli se uusittu, sillä vasemman jarrurummun sisältö oli paljon törkyisempi.
Njet problem, normal katastroof :mrgreen:
Vastaa Viestiin