Ajovalonpyyhkimien kytkentä.

Takavetoiset Ladat: 2101-2107, myyty Suomessa vuosina 1971-1997
Solifermiäs
Viestit: 8
Liittynyt: 25.8.2019 21:06
Paikkakunta: Heinola

Ajovalonpyyhkimien kytkentä.

Viesti Kirjoittaja Solifermiäs »

Auto 21044 (1700i kombi) vm 96. Miten tuo ohjaamon puoleinen painokytkin (pieni painonappi keskikonsolin vasemmalla puolella, oikean jalan vieressä) kytketään? Hommasin jonkin aikaa sitten moottorit, varret, tuon napin (osat samanvuotisesta puretusta autosta) ja moottoreille tulee kyllä paluuvirta ja erillisellä johdolla alkaa kyllä toimimaan niinkuin pitää.

Keskikonsolin takaa löytyy valkoinen johto tyhjänä, jonka päässä abikoliitin. Voisiko tämä olla toinen kytkimelle menevistä johdoista? Myös ajovalon pyyhkimien pumpulle ja moottoreille menee (joku) valkoinen johto.

Mihin tuo kytkimen toinen pää kytketään? Maahan? Olettaisin että myös 1700i porrasperässä (21073) on samalla tavalla kytketty, kytkin on vaan vaihdekepin juuressa.

Netistä en ole vielä löytänyt ruiskumallien kytkentäkaavioita joissa olisi merkitty tämä erillinen kytkin.

Vähän sekavaa tekstiä ehkä lukea mutta jos joku osaisi auttaa niin kiitos ja kumarrus. Ja ei - en ala ottamaan pyyhkimiä pois kun vaivalla (köh) hommasin kaikki tarvittavat osat niitä varten.

Avatar
KSE 1995
Viestit: 841
Liittynyt: 26.8.2004 18:19
Paikkakunta: Ylöjärvi

Re: Ajovalonpyyhkimien kytkentä.

Viesti Kirjoittaja KSE 1995 »

Tästä voisi olla apua.http://www.autoprospect.ru/vaz/2107-zhi ... l-far.html

Laita Googleen "autoprospect". => Valitse esimmäinen vaihtoehto ja siitä "Käännä tämä sivu". => Valitse vasemmalta "Wha". Valitse vasemmalta "2107 (Lada)". => Valitse vasemmalta "8. Sähkölaitteet". => Valitse oikealta "Ajovalonpesu". => Sitten vaan lukemaan ja kuvia tutkimaan. Kuvan saa isommaksi klikkaamalla sitä. Tuo kytkentä näyttää olevan yhdistettu tuulilasin pesuriin, mutta muistaisin, että Suomi-kytkennöissä napin painaminen maadottaa ja ajovalojenpyyhin / -pesuri toimii kun sytytysvirta ja valot ovat päällä.

Solifermiäs
Viestit: 8
Liittynyt: 25.8.2019 21:06
Paikkakunta: Heinola

Re: Ajovalonpyyhkimien kytkentä.

Viesti Kirjoittaja Solifermiäs »

Kappas. Tämähän selventää asiaa kummasti. Kiitos!

Avatar
Lada-Jussi
Viestit: 9984
Liittynyt: 24.9.2003 17:48
Paikkakunta: Janakkala
Viesti:

Re: Ajovalonpyyhkimien kytkentä.

Viesti Kirjoittaja Lada-Jussi »

ei taida venäjän ohjeista löytyä tota suomimallien erillistä lampunpesurin kytkintä, se kun on vähintään suomi speciaalia jos ei jopa ihan täällä asennettu, ainakin johtoliitokset on länsimaisen oloisia. Jossain vanhemmassa mallissa oli sininen ja valkoinen johto, mutta valitettavasti en ole koskaan tarkemmin tutkinut minne ne johdot menee, luulisin että maadoitus on tehty muualla ja nappia painamalla saadaan vain virta kulkemaan virtalähteestä kohti pumppua
Kuva "Suurin osa kalustosta on ulkotiloissa olosuhteiden pakosta, mutta se lohduttaa vähän kun kalusto huononee kuitenkin hitaammin kuin prässissä" (tai tuningissa)

Vastaa Viestiin