Eläkeiän nosto

Politiikkaa, maailmanparannusta ja muuta hölynpölyä, joka ei suoraan liity Ladoihin ja autoiluun.
Avatar
1500i
Viestit: 2149
Liittynyt: 1.5.2008 19:12
Paikkakunta: Pohjois-Savo

Eläkeiän nosto

Viesti Kirjoittaja 1500i »

Mitä ajatuksia kyseinen hanke herättää?
Jotenkin tuntuu, että taitavat hiisata pikkuhiljaa vaan ylöspäin niin että tuntuu että turha ees ajatella eläke asioita kun voivat nostaa monta kertaa siihen mennessä kun itellänikin ym. nuorilla oisi ajankohtaista.
Työttömyyttä valitetaan ja entisiä haluttas "pitää" muka vain töissä yhä pidempään. Mitäs sitten jos laittavatkin kävelemään kuka ottaa töihin kuuskymppisen jos nuoriakin on tarjolla? Eikä ne toiset tunnu raskivan jäädä eläkkeelle vaikka pääsisivät :shock: Tietysti jos elämässä ei ole muuta kuin työ niin minkäs sille mahtaa :roll:
Nuorten työttömyyttä valitetaan vaki paikkoja ei ole pätkätöitä vain jne. Sillä kun eläkeikään asti taistelee niin vai tuntua jossain vaiheessa aika turhauttavalta jatkuva epävarmuus jatkuvuudesta ja mahd. työttömyyskin siinä välillä :? Helppoahan se tuolla istuma työssä on hyvälläpalkalla ym. eduilla. Ei taida paljo roppaa kolottaa illalla ainoa jos välillä takapuolta se istuminen vaan eri asia se on ruumiillisen työn tekijät ym. tekijä portaasssa.
Onko tarkoitus vaan tappaa työhön mahd.moni ennen eläkkeelle pääsyä (mitä moni veikaa kuten minäkin) vai mikä hätä siellä nyt on tuosta asiasta tullut?
Avensis stw
Ex.21093 -00

Latikka
Viestit: 450
Liittynyt: 5.10.2009 20:29

Re: Eläkeiän nosto

Viesti Kirjoittaja Latikka »

Jaa-a.. rahastatan tässäkin ollee kysymys. Ja mitkähän ne nykyiset eläkevarat ovatkaan todellisuudessa.. ettei olisi häipynyt taivaan tuuliin paljon enemmän kuin myönnetään.

Käyttöönhän otettiin elinikäkerroin, joka pienentänee (nyt nuorten)vanhuuseläkettä jopa 20% nykyiseen verrattuna. Siis ainakin tuon verran on hankittava itse eläkepäivilleen tavalla tai toisella, jos haluaa saada eläkettä saman verran kuin nyt.

Niin.. hyvä kansalainen taitaa olla sellainen hyvätuloinen kansalainen, joka maksaa paljon veroa palkastaan, pääomatuloistaan. Ajaa kalliilla ja paljon kuluttavalla autolla ja valtio saa verotuloja. On terve kuin pukki, ei kuormita terveyspalveluja. Polttaa pirusti tupakkaa ja juo tosi paljon viinaa ja valtio saa verotuloja. Jaksaa pusertaa töissä vielä 68-vuotiaana ja kuolee just ennen ensimmäistä eläkepäiväänsä.

Tällaisia kansalaisia me tarvitsemme..

ff8728
Viestit: 1871
Liittynyt: 11.11.2005 14:44
Paikkakunta: Rautalampi

Re: Eläkeiän nosto

Viesti Kirjoittaja ff8728 »

Päättäjien, virkamiesten tulisi selkeästi puuttua tuohon ulkomailta tulevaan työvoimaan. Ymmärrän ja hyväksyn nuo jotka asuvat pysyvästi täällä suomessa ja maksavat veronsa yms. maksunsa tänne.
Taitaa olla taitolaji, ulkomaille rekisteröity firma voittaa ylivoimaisesti urakkatarjouskilvan, tuo tänne työntekijät, tekee hommat, maksaa tekijöille oman maansa tavalla( ei suomen) ja ei muuta kun uutta putkeen...
Suomalainen perusduunari kävelee työttömänä, henkisesti romutettuna.
Kaupungitkin käyttää ulkomaista "halpatyövoimaa" sumeilematta, laman varjolla.
Eläkkeelle vaan tekijä silloin kun siltä tuntuu :)
warre 353w sedan,

Avatar
Nonnis
Lada kerhon jäsen
Viestit: 4089
Liittynyt: 5.10.2003 19:37
Paikkakunta: Hämeenkyrö

Re: Eläkeiän nosto

Viesti Kirjoittaja Nonnis »

No ei tartte kuvitella, että autohommia kukaan jaksais tehdä lähemmäks 7-kymppisenä.. :shock:

Tai jos jaksais, niin vois sitten ne eläkepäivät unohtaa, suoraan hautaan vaan :(
Reippaina käymme rekkain alle Kuva

Avatar
samarai
Lada kerhon jäsen
Viestit: 10463
Liittynyt: 25.9.2003 23:24
Paikkakunta: г. Тарту , Э€€P

Re: Eläkeiän nosto

Viesti Kirjoittaja samarai »

Hesarissa 24.1 oli aika osuva pilapiirros:

Kuva
Samara. Suomesta ja Venäjältä. Sputnikista Euroon.
«Хотели как лучше, а получилось как всегда»

Avatar
Team perseauki racing
Viestit: 1441
Liittynyt: 7.11.2004 13:49
Paikkakunta: jyväskylä

Re: Eläkeiän nosto

Viesti Kirjoittaja Team perseauki racing »

suora siirtymä töistä montun pohjalle... ei tarvitse maksella eläkkeitä eikä tukea vanhusten hoitoa.
tavan duunarin olisi painettava koko ikä ilman kiitosta mutta kun herran retku jää 50 kympin jälestä eläkeelle on lehdessä juttu " jäi eläkeelle ansioituneen neljännes vuosisadan työuran jälkeen" vaikka iällään ei olisi mitään tehnyt, siksi ettei tule virka virheitä ja palkka juoksee kuitenkin.

tulee kummasti mieleen irwinin kappaleet haistakaa pas*ka koko valtio valta ja terveisiä perse*estä.. ajan kohtaisia sanoituksia

juu ja niinkuin tuolla alussa oli tuo pätkä työ pätkätyön perään on ihan vihoviimeinen juttu, ei kovin kaukana enää orjuudesta.
koko ikä herran pelossa ilman minkäänlaista varmuutta tai suunnittelu mahdolisuutta tulevaisuuden suhteen. palkkakin nuissa lähinnä nimellinen korvaus hukkaan heitetystä vapaa ajasta.

tai no koko suomesta ollaan tekemässä isoveli valvoo valtiota, jokaisella pitäsi korkeintaan olla se rahoitus yhtiön hopean harmaa tojota prius. talo lähiö alueella, pankki lainalla tämäkin jotta saadaan pidettyä oravan pyörässä, kaikki liittojen ajamat edut pois, ei työläinen moisia tarvitse työtähän tehdään tekemisen ilosta.
niin ja toki et osaa syödä juoda, naida tai edes ostaa kurkkua jos siihen ei ole stantardia.
pien tilat ja pien yrittäjät alas, voivat vielä päästä rikastumaan.
viinasta ja tupakasta herrojen tuotteita, ei tavan työläinen näitäkään tarvii, pysyypähän pitempään työkuntoisena.
sama koskee autoilua.. herroille uusia edustus autoja joka vuosi, kansalta verotuksella ne vähisetkin romut pois mitkä on irti saatu.
ja muutenkin mikä on oravanpyörä stantadrista poikkeavaa on pahasta, oli se sitten rantasauna tai auton romuja pihassa.
ei riemulla rajaa kun bensa kasilla ajaa...

Avatar
Marko
Viestit: 950
Liittynyt: 7.2.2006 19:48
Paikkakunta: Инкероинен,Коувола

Re: Eläkeiän nosto

Viesti Kirjoittaja Marko »

Jos 70 vuotiaana ajellaa ammatiksee täyspitkii päivii,en oo ihan varma asian järkevyydestä.Vaikka ihmisii on eri ikäsenä eri kuntosii,nii viimenään autohommissakin asiakas kuittaa paperit,purkaa kuorman ja auttaa kiipeemää hyttiin toivottaen hyvää matkaa.Joo,nii siin tulee käymää.
2108(kesäauto)
2109(varaosa-auto)
H-D 125 SX(projekti)
Fiat Bravo 1.9-07(ajossa)
Fiat Marea 1.8 -00(ajossa)

Avatar
lada 1200s
Viestit: 647
Liittynyt: 10.3.2004 11:34
Paikkakunta: Urjala

Re: Eläkeiän nosto

Viesti Kirjoittaja lada 1200s »

Täytyy varmaan aloittaa eläkesäästäminen jossain vaiheessa että saa sen ~300 euron vajeen
korjattua kun aikanaan eläkkeelle jää. Sen aloittaminen on mahdollista ehkä 20 vuoden päästä kun asunto on maksettu. No eläkeasiat kerkee kyllä muuttua monta kertaa siihen mennessä.

Avatar
Ukki
Viestit: 1876
Liittynyt: 3.2.2007 9:00
Paikkakunta: Kajaani

Re: Eläkeiän nosto

Viesti Kirjoittaja Ukki »

Tervehdys.
Tälläisen asian näinkin voimakas esilleotto ja ylläpito tiedotusvälineissä. On todiste Työväenliikken ja Ammattiyhdistysliikkeen selkärangattomuudesta. Aikoinaan vallinnut Patruuna- aika ja kulttuuri on pian parempi mennen tullen. Viimeinen taisi olla Valkeakosken Juuso Valden.
Hän ainakin tiesi mistä kassaan raha tulee ja mitä paremmin rahaa tekevät voivat sitä enempi kasa karttuu.
Meijän Ukki tietää vanhasta Ladasta melkein kaiken, kun sen velipoika on nähnyt jälet :-)

Avatar
Lada-Jussi
Viestit: 9983
Liittynyt: 24.9.2003 17:48
Paikkakunta: Janakkala
Viesti:

Re: Eläkeiän nosto

Viesti Kirjoittaja Lada-Jussi »

Team perseauki racing kirjoitti:tulee kummasti mieleen irwinin kappaleet haistakaa pas*ka koko valtio valta ja terveisiä perse*estä.. ajan kohtaisia sanoituksia
täytyy muistaa, että nää on junttihuumoria ja saman junttiporukan idolit on juuri näitä pahimpia etuuksien hyväksikäyttäjiä, tulee mieleen yksi "kansan" suosikki joka jäi hyvälle kansanedustajan eläkkeelle ja veti koko ajan ties mitä mömmöjä
Kuva "Suurin osa kalustosta on ulkotiloissa olosuhteiden pakosta, mutta se lohduttaa vähän kun kalusto huononee kuitenkin hitaammin kuin prässissä" (tai tuningissa)

Avatar
1500i
Viestit: 2149
Liittynyt: 1.5.2008 19:12
Paikkakunta: Pohjois-Savo

Re: Eläkeiän nosto

Viesti Kirjoittaja 1500i »

Junttihuumoria tai ei, mutta osuvasti laulettu jo sillon ja pätee myös nykyään "ei ne osaa muuta kun verottaa" tai jotenkin noin se kuitenkin meni.
Ja tätä yhtä "suosikkia" ei taida enää olla...
Tiedä tosiaan mistä ne stana luulee, että porukka jaksaa painaa töissä noihin nykyisiinkään asti ja vieläpä, että nostaa sitä ikää :? Tietysti jos vertaavat omiin "töihisä" niin ei kai niissä paljoa rasitu ja huomanekko nuo siellä jos ei joku aamulla jaksakkaan tulla.
Ei kai tuollaista normaali (ruumiillisessa) työssä käypä ehdottaisikaan vapaaehtoseksi korkeintaan jos on tosiaan niin mukavaa ettei halua lopettaa kun on vielä terveyttä.
Kipua ja särkyä tulee jo ihan luonnostaan vanhemmuuten ja vielä siihen työstä johtuvat sairaudet. Pillerin voimalla prkele painaa silmäpäässä seisten joo miehenä/turasel pupuna.
Voihan sitä tietysti teettää jonkun kallupin ym. jolla saadaan kaunisteltua eliniän nousua ym. millä sitten perustella kansalle :roll:
Avensis stw
Ex.21093 -00

Avatar
Mara
Viestit: 1401
Liittynyt: 11.5.2006 17:44
Paikkakunta: Kymenlaakso™
Viesti:

Re: Eläkeiän nosto

Viesti Kirjoittaja Mara »

Kyllä ne pahimmat etuuksien väärinkäyttäjät löytyvät jostain vähän toiselta taholta. Vastikkeetonta rahaa jaetaan silmät soikeana, vaikka penniäkään veroja ei saaja olisi Suomeen maksanutkaan täälläoloaikanaan.
Kaiken perk*leen paperinpyörittäjää sun muuta suojatyöläistä byrokratian koneistossa, joiden työpanosta tai poissaoloa ei huomaa kukaan. Suhteilla pelataan..
Repikää, juntit ja muutkin, siitä huumoria.T. Mara, toivottavasti työtön jo tällä vuosikymmenellä.

Avatar
lola
Viestit: 343
Liittynyt: 13.8.2009 22:36
Paikkakunta: Kiihtelysvaara

Re: Eläkeiän nosto

Viesti Kirjoittaja lola »

Tätähän oikeisto on aina halunnut rengit ja piiat takas! Tekevät minkä jaksavat ja kuolevat sitten vähän eri muodossa mutta ajatus sama. Mistäköhän ne tietää, että me eletään 80-100-vuotiaaksi kun on syöty ravitsevaa E348 ja E697 jne.... järki hoi!!! Varmaan on tutkittu että me eletään 120-150-vuotiaiksi? Verrokkeina on sitten käytetty vaikka sudenkorentoja tai muita päiväperhosia :lol: Suuret ikäluokat kompensoi nuoruutensa ankeita oloja jakamalla itselleen nyt enemmän kuin tuleville polville. Meillähän on ollu stiga rattikelkka ja kotiin tuli hopeanuoli tää siis 70-luvulla. Yhtä asiaa ne ei voi kompensoida tuota työttömyyttä. Heidän nuoruudessa oli töitä kun vaan kerkes tekemään puhumattakaan inflaatiosta joka söi lainat olemattomiin. Entä nyt jälkiteollisena aikana, on automaatiota joka sekin on liian kallista vrt kiinalaiset tai intialaiset. No yksi asia lohduttaa vielä on kilpailuttamatta Afrikka. Tuo sillä ajatuksella että kiinalaiset kyllä jo kilpailuttaa / ulosmittaa afrikkaa :mrgreen: Mutta täytyyhän heidänkin löytää oma kiina-ilmiönsä :lol: eihän se meidän yksinoikeus ole saada halpoja tuotteita. NO lähti taas lapasesta mutta kun v....aa nuo asiat aina kun niitä ajattelee :-x Lopuksi voi todeta että varallisuus valuu yhä tehokkaammin yksien ja harvojen taskuihin niin meillä kuin maailmallakin.
lola
POHJOIS-KARJALAN AvtoVAZ
Kiihtelysvaara

Avatar
Team perseauki racing
Viestit: 1441
Liittynyt: 7.11.2004 13:49
Paikkakunta: jyväskylä

Re: Eläkeiän nosto

Viesti Kirjoittaja Team perseauki racing »

1500i:n kanssa samalla linjalla, kansaviihdykeeksi ja rotesti lauluksi tarkoitettuja mutta sanoma vain osuu hyvin kohdalleen... ei ehkä joidenkin mielestä yllä kappaleen oi suuri ja mahtava neuvostoliitto tasolle mutta hyvin on vexi kansan tunteet lauluksi saannut.
ja jussin mainitsema show painijan eduskunta ura oli samaa showta mitä koko miehen elämä, ei siinä jos teot ja puheet menisivät tasan niin mikä jottei.
vaan moniko kansan edustaja seisoo vaalipuheidensa takana? oma perse lähin perse.
sanotaan että äänestämällä voi vaikuttaa, no valinnan vaikeus tulee siinä että kuka on vähiten hanurista siitä tasapäisestä apina laumasta mikä suomen kansan asioista päättää.....
näin lama aikana joutasi sieltäkin lomauttaa 1/4 nykyisestä määrästä riittäsi hyvin, eipähän jäisi aikaa turhan pohtimiseen...

entäpä sitten suomen presidentti, ukk:n jälkeen on valta oikeuskia kavenettu minkä kerkiää, lähinnä maskotti mallin vuoksi enään.
jos joku ei nää mihin suomi on menossa niin veikkasin vikaa muualla kuin näössä tai kuulossa...
ei riemulla rajaa kun bensa kasilla ajaa...

Avatar
Pavlovits
Lada kerhon jäsen
Viestit: 9732
Liittynyt: 24.8.2004 11:43
Paikkakunta: Varkaus

Re: Eläkeiän nosto

Viesti Kirjoittaja Pavlovits »

Nämä eläkeasiat ne saa poikaset kiihtymään.
Jopa enemmän kuin pappojen ajotapa.
Joka viimeksi nauraa, kuolee iloisena.

Vastaa Viestiin